Vastuullisesti toimivien ravintolapalveluiden kysyntä on kasvussa – Pikante-ravintolat Tipotien terveysasemalle

04.05.2023

Pirkanmaan kansanterveys ry:n hallituksen vpj Eero Nieminen, toiminnanjohtaja Liisa Siuvo ja projektipäällikkö Kimmo Karonen Tipotien uudessa Pikante Ravintola Kuparissa.  Kuva: Pikante-ravintolat/ Laura Torssonen

Tampereen Tipotien terveysasemalla on aloittanut 2.5.23 uusi ravintolatoimija 60-vuoden kokemuksella, kun Pirkanmaan Kansanterveys ry avasi yhdeksännen Pikante-ravintolansa.  

Pikante-ravintoloiden vastuullinen liiketoiminta on jatkunut jo yli 60 vuotta. Alusta asti toiminnan tarkoituksena on kerätä varoja Pirkanmaan sydän- ja syöpäjärjestöille. Vuosittaiset lahjoitukset perustajayhdistyksille Sydän-Suomen alue ry:lle ja Pirkanmaan Syöpäyhdistykselle ovat keskeinen osa näiden yhdistysten toiminnan rahoitusta.

Yhteiskuntavastuun lisäksi Pikanten vastuullisuustyön ytimessä ovat tasalaatuisuus, tasavertaisuus, terveellisyys sekä turvallisuus.

”Ympäristöstä huolehdimme ympäristöohjelmamme mukaisesti, ja olemme siitä saaneet Ekokompassi-sertifikaatin. Kotimaisuus on meille hyvin tärkeää, ja meillä tehdään työtä Avainlipun alla yhteiskunnallisena yrityksenä”, kertoo toiminnanjohtaja Liisa Siuvo Pikanten vastuullisuudesta.

Henkilökunnan hyvinvointiin panostaminen kannattaa

Pikantelle on tärkeää myös sosiaalinen vastuu.  Osaavan ja ammattitaitoisen henkilöstön hyvinvointi ja pysyvyys ovat ensisijaisen tärkeää, jotta palveluita voidaan tuottaa laadukkaasti.

”Pikanten pitkäaikainen työ vastuullisuuden eteen näkyy nyt vaikeassa maailmantilanteessa sekä henkilöstön, että yhteistyökumppanien luottamuksena”, perustelee Liisa Siuvo.

Vastuullisesti toimiva yhdistys on haluttu toimija uusiin tiloihin. Tipotien terveysaseman lisäksi Pikante-ravintolat ovat avaamassa toisenkin uuden ravintolan vuoden 2024 alussa.

Lisätietoja
Liisa Siuvo
Toiminnanjohtaja
040 067 3317
liisa.siuvo@pikante.fi

Linkit:

www.pikante.fi

https://www.facebook.com/pikanteravintolat

Pirkanmaan Kansanterveys ry (Pikante-ravintolat)

Pirkanmaa, Ravintola-ala (9 ravintolaa)

Toimipaikat: Tays, Finn-medi, Hatanpään siaraala, Hatanpää36 ja Tipotien terveysasema

Henkilöstömäärä n. 50 henkilöä

Tamperelaisissa Pikante-ravintoloissa tarjoillaan arkipäivisin yli 1500 lounasta ja 3000 kahvikupillista. Kuusi lounas- ja tilausravintolaamme ja kolme kahvilaamme tarjoavat kahvilapalveluita sekä aula-, kokous- ja tilaustarjoilupalveluita. Vastuullisen ravintolaketjumme toiminta on jatkunut jo yli 60 vuotta. Meidät tunnetaan vahvasta osaamisesta, herkullisesta mausta sekä ennen kaikkea ensiluokkaisesta asiakaspalvelusta. ”Meillä sinut huomataan” -visiotamme on toteuttamassa 50 alansa ammattilaista.